Kirje

SUKUSEURA LINDGREN RY:N SÄÄNNÖT

Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus

Yhdistyksen nimi on Sukuseura Lindgren ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki.

Yhdistyksen tarkoituksena on Lindgren-suvun yhteenliittymänä
  • koota piiriinsä isän tai äidin puolelta Lindgrenin sukuun kuuluvat tai avioliiton kautta siihen liittyneet henkilöt,

  • pyrkiä selvittämään suvun vaiheet ja historia,

  • kehittää suvun keskuudessa suoritettavaa sukututkimusta,

  • järjestää sukupäiviä, yhteisiä kokouksia ja erilaisia retkeilyjä ja muita toimintaan liittyviä tilaisuuksia sekä

  • harjoittaa yhdistyksen päämääriä edistävää julkaisutoimintaa.
Toimintansa tukemista varten yhdistyksellä on oikeus ottaa vastaan testamentteja ja lahjoituksia, toimeenpanna asianomaisella luvalla keräyksiä ja arpajaisia sekä perustaa rahastoja. Yhdistys voi myös omistaa toimintansa kannalta tarpeellisia kiinteistöjä, osakehuoneistoja ja/tai osakkeita, rahastoja ja muuta sijoitusvarallisuutta.

Jäsenet

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä isän tai äidin puolelta Lindgreneihin kuuluva tai avioliiton kautta siihen liittynyt henkilö, joka on maksanut jäsenmaksun.

Yhdistyksen vuosikokous päättää vuosittain jäsenmaksun suuruuden.

Hallituksen esityksestä voidaan yhdistyksen kunniajäseniksi kutsua henkilöitä, jotka ovat erityisesti ansioituneet yhdistyksen toiminnassa.

Varsinaiset ja ylimääräiset kokoukset

Yhdistyksen vuosikokous, joka on samalla tili- ja vaalikokous pidetään vuosittain. Edellisen lisäksi voidaan yhdistys tarvittaessa kutsua ylimääräiseen kokoukseen.

Yhdistyksen kokouksissa jäsenillä on yksi ääni. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Äänioikeutta ei voi käyttää asiamiehen välityksellä.

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
  1. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  2. valitaan kokouksen puheenjohtaja
  3. valitaan kokouksen sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkistajaa sekä kaksi ääntenlaskijaa
  4. esitetään toimintakertomus, tilit, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto
  5. vahvistetaan tilinpäätös sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
  6. vahvistetaan jäsenmaksun suuruus
  7. valitaan yksi toiminnantarkastaja ja hänelle yksi varahenkilö
  8. suoritetaan erovuorossa olevan tai muuten eroavan puheenjohtajan vaali
  9. valitaan henkilöt hallituksen erovuorossa olevien tai eronneiden jäsenten tilalle
  10. vahvistetaan toimintasuunnitelma alkanutta toimintavuotta varten
  11. päätetään talousarvion vahvistamisesta
  12. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat, joista on ollut tehtävä esitys hallitukselle kolme viikkoa ennen kokousta kirjallisesti hallituksen jäsenelle.

10§ Kutsu yhdistyksen kokouksiin on lähetettävä jäsenille kolme viikkoa ennen kokousta.

Puheenjohtaja, yhdistyksen hallitus ja toimikunnat

11§ Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Milloin puheenjohtaja on sairauden tai muun syyn takia estynyt tehtäviään hoitamasta, huolehtii varapuheenjohtaja puheenjohtajan tehtävistä. Milloin puheenjohtaja eroaa tai on estynyt hoitamasta tehtäväänsä toimikautensa aikana, varapuheenjohtaja hoitaa puheenjohtajan tehtäviä seuraavaan vuosikokoukseen asti.

12§ Yhdistyksen asioita hoitaa ja sen toimintaa johtaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi kestää kolme (3) toimintavuotta ja heistä on vuosittain erovuorossa kolme (3) jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan toimintavuodeksi kerrallaan. Hallitus on päätösvaltainen, jos neljä jäsentä ja puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat läsnä. Kutsu hallituksen kokouksiin toimitetaan puheenjohtajan kutsusta.

13§ Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai jäsensihteeri yksin tai kaksi hallituksen jäsentä yhdessä.

14§ Hallitus valitsee keskuudestaan tai ulkopuolelta yhdistyksen sihteerin, rahastonhoitajan ja muut toimihenkilöt sekä määrittelee heidän tehtävänsä ja niistä maksettavat palkkiot.

Yhdistyksen toimintavuosi, tilikausi ja toiminnantarkastus

15§ Yhdistyksen toimintavuosi ja tilikausi on ajalla 1.1. - 31.12. kaksitoista (12) kuukautta. Toimintavuoden tilit ja tilinpäätös sekä niihin kuuluvat tositteet ja muut tarpeelliset asiakirjat on jätettävä toiminnantarkastajille tammikuun loppuun mennessä. Toiminnantarkastajien on suoritettava tehtävänsä ja annettava toiminnantarkastuslausuntonsa helmikuun loppuun mennessä. Tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto on annettava vuosikokoukselle ja ne on julkaistava yhdistyksen toimintakertomuksessa.

Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

16§ Näiden sääntöjen muuttamista koskeva päätös, ollakseen pätevä, on tehtävä yhdistyksen kokouksessa ja sen on saatava taakseen kolme neljäsosaa (3/4) kokouksessa annetuista äänistä.

17§ Yhdistyksen purkamiseen vaaditaan kahden peräkkäisen, vähintään kuukauden väliajoin pidetyn kokouksen yhtäpitävät päätökset. Päätökset on tehtävä saapuvilla olevien äänivaltaisten jäsenten ääntenenemmistöllä.

18§ Jos yhdistys purkautuu on sen jäljelle jääneet varat ja muu omaisuus luovutettava johonkin yhdistyksen tarkoitusperiä edistävään toimintaan, jonka 17 §:ssä mainittu jälkimmäinen kokous päättää. Samaten on yhdistyksen arkisto luovutettava kokonaisuudessaan Valtionarkistolle.

19§ Kaikessa muussa noudatetaan yhdistyslain voimassa olevia määräyksiä.